Raljant?

Raljant är en högst privat liten kombinerad sandlåda och tvålbox för en Internetboende före detta Stockholmare som sprider Hufvudstadens charm till övriga landet.

Då jag insett mina begränsningar när det gäller seriöst bloggande — det finns en begränsad mängd unik input jag kan komma med i ett givet ämne innan jag börjar upprepa mig — tyckte jag det var dags för ett annat format. Ett där jag glatt kan kasta ut mig åsikter om lite allt möjligt utan att specifikt bry mig om vilket ämne det rör. Rent ut sagt raljera.

Varför bloggande, flera år efter det börjat (och slutat) vara hippt? Tid. Jag börjar få lite av den varan igen och en blogg är ett rätt tacksamt hål att stoppa den i för att hitta ett svepskäl till att skriva en smula. Dessutom ger det en utmärkt chans (eller möjligen risk) att underhålla min omvärld med syrliga små inlägg om ditten och datten. Win-win.

Skulle ni, käre och generösa läsare, tycka det till och med är värt pengar finns det på allmän* begäran en liten Flattrknapp under varje post.

I ett försök att göra världen lite mer cynisk använder jag #raljant på Twitter när jag postar skit seriösa artiklar här. Innehållsdeklaration kan man kanske kalla det. Använd den gärna om den känns passande.

Kakor

Raljant.se använder sig av kakor (eller Cookies som de så fint heter på interwebspråk) — detta medför i praktiken följande:

1. Google vet att du surfar här. Vad Google gör med datan har jag ingen aning om.
2. Disqus vet att du surfar här. Vad Disqus gör med datan har jag ingen aning om.
3. Jag vet att du surfar här. Jag gör ingenting med den datan.

Det finns en lag som säger att Du (just du) ska samtycka till att kakorna används innan detta sker. Som den sanna rebell jag är (hah!) så bryr jag mig inte om den innan det finns bra och färdiga lösningar för WordPress. Live with it.

*) ”Allmän” definieras just för det här ändamålet som min kollega Fredrik a.k.a. Jolt.